2020-12-09 13:43:38• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, melyek voltak 2020 legnépszerűbb keresőszavai

Amennyiben egyetlen hívószót szeretnénk a 2020-as esztendőhöz társítani, akkor az kétségtelenül a koronavírus lenne. Ezt támasztják alá a Google adatai is, mely rendszeresen összesíti mindazokat a kifejezéseket, kérdéseket, melyekre a felhasználók leggyakrabban rákeresnek.

Keresőszavak globális top 10-es listája


Amennyiben a világszerte beütött keresőszavakat nézzük, akkor első helyre került a „koronavírus”, melyre a legtöbbször a március 15-21. közötti időszakban kerestek rá. A Google adataiból azt is tudni lehet, hogy leggyakrabban az olaszok kerestek rá e szóra, majd következik Spanyolország, Katar, Nepál és az Egyesült Királyság. Kapcsolódó kulcsszóként pedig a "friss infók”, az "esetek”, az „India” és az „USA” jelent meg legtöbbször, de hasonlóan sokszor gépelték be a „Thank you coronavirus helpers” mondatot is.


A top 10-es lista második helyére a „választási eredmények”, harmadik helyére pedig az év elején, egy tragikus balesetben elhunyt kosaras, Kobe Bryant neve került. Negyedik legfelkapottabb szóként a „Zoom” végzett, mely a korona előtti világban leginkább az optikai ráközelítést juttatta az emberek eszébe, napjainkban azonban már egyre többen tudják, hogy ez egy videokonferenciák lebonyolítását lehetővé tevő szoftver neve. Az ötödik leggyakoribb keresési kifejezés az IPL, azaz az Indian Premier League volt, majd következik az India vs. Új-Zéland, a „koronavírus friss infók”, a „koronavírus-tünetek”, Joe Biden, a listát pedig az online oktatás idején kulcsfontosságú szerephez jutó Google Classroom.


Erre kerestek rá legtöbbször Romániából


A Google országokra lebontva is ismertette a legnépszerűbb keresőszavakat, így természetesen azt is megnéztük, hogy Romániában miként alakult e kép. Első helyre a Google Classroom került, majd következik a „koronavírus Románia”, a keresőszavak dobogójának utolsó helyére pedig az Adservio került, mely úgyszintén egy oktatásszervezési platform.


Negyedik helyen az „USA választások” végzett, majd következnek sorban az alábbiak: About You, Cristina Topescu, felelősségvállalási nyilatkozat, Zoom, Wordometer, STS-formanomtatvány. Noha pusztán keresőszavak ezek, tisztán felrajzolják, milyen volt Romániában a 2020-as esztendő. Gyermekeink a szigorítások miatt online oktatásban vettek részt, mi magunk pedig elvesztünk a felelősségvállalási nyilatkozatok és formanyomtatványok kavalkádjában. E képet pedig csak tovább színesítik a leggyakrabban feltett „Hogyan…” kérdések, melyeket úgyszintén csokorba gyűjtött a Google. Mutatjuk, melyek ezek:

  1. Hogyan kell viselni a szájmaszkot?
  2. Hogyan aludjunk 8 órát 4 óra alatt?
  3. Hogyan nyilvánul meg a koronavírus?
  4. Hogyan kell kovászt készíteni?
  5. Hogyan kell feltenni a maszkot?
  6. Hogyan kell kiszámolni a kényszerszabadság ideje alatt járó segélyt?
  7. Hogyan terjed a koronavírus?
  8. Hogyan kell megfőzni a spárgát?
  9. Hogyan készül az élesztő?
  10. Hogyan kell otthonról pénzt keresni?
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: